9/18/2015

Musateemaviikko: Reggae

Oon tavallaan tosi kaikkiruokainen, mutta tavallaan todella nirso sen suhteen, mitä oikein luukutan korvistani sisään. Kuuntelen lähinnä raskaampaa musiikkia, mutta tykkään myös älyttömästi indiestä ja muusta rockista, toki myös joistain pop-artisteistakin. Monistakin. Vaikka saatankin fiilistellä toisinaan myös klassisen musiikin tahtiin, on reggae semmoinen tyylilaji jonka kanssa mulla on vaan ongelmia. Tänään biisinäni on Bob Marleyn Jammin', ja vaikka kipale onkin aikamoinen klassikko, oli ruttokirjeiden lähetteleminen Kaisalle jo suht lähellä todellisuutta.

Vaikka tietyllä tavalla Bob Marley onkin ihan jees, niin en silti vaan pääse reggaeen sisälle. Se on turhan jammailevaa musiikkia, enkä kai sitten ole niin jammailevaa tyyppiä. Tämä biisi varsinkin, vaikka biisissä selkeä sanoma onkin. Pääni kuitenkin tuntui aikamoiselta tyhjiöltä, ja ideat tähän hilloilubiisiin olivat aika kiven alla. 

Siispä tein jotain todella typerää. 

Siis, todella typerää. OTTAKAA NYT NE AKRYYLIMAALIT MULTA POIS. IHAN OIKEASTI. 

Tavoitteenahan oli päästä jotenkin mukailemaan mr. rastapään naamaa, mutta mielestäni lopputulos muistuttaa hieman kettuuntunutta piisamirottaa. Tuosta jampasta löytyy lähinnä 101 kuvaa, jotka on jostain oudosta kuvakulmasta otettuja ja Marley hymyilee valloittavaa hammashymyä --- mutta se ei TODELLAKAAN ole se helpoin jäljennettävä vaihtoehto. Ilmeisesti olin vielä hip hop -kappaleeni mukanatuodun aivoinfarktin jälkifiilistelyissä kympillä messissä, ja tämä vaikutti silti jotenkin hyvältä idealta pienen pääni sisällä. 


Ajattelin ensin lähestyä tätä typeryyttä huijaamalla. Suunnittelin jo melkein piirtäväni paperille Bobin pärstän ja liimaavani sen kynnelle, mutta toteutus vaikutti turhan hankalalta ja povasin sen jo valmiiksi epäonnistumiseksi. En silti luovuttanut, vaan seuraavaksi fuskauslistalla oli varsinainen kuningasidea. 


Ota 1kpl swatchaamiseen tarkoitettuja muovitikkuja. VOI KYLLÄ. Lakkaa päälle tuhdisti Peel offia, ja kuivattele sitä rauhassa ja hehettele mielessäsi sille, miten kekseliäs oikein oletkaan. Aluslakan kuivuttua tikulle, lakkaa se valkoiseksi ja kuivattele taas. Lopulta pääset sutimaan miniatyyri-Marleyta kätevästi irtonaiselle alustalle, ja vältät suoraan kynsille taltioidun katastrofin. 

Piisamirotta-Marley ei voi tänään hyvn.


Tämähän olisi varmasti ollut hyvä idea, mikäli tuo hyvinkuivateltu lakkakerros olisi lähtenyt peel-offin myötä mukavasti tikulta pois. Mutta kuten arvata saattaa, ei tässä tarinassa päässyt niin käymään, ja lakat sekä maalaukset pysyivät erittäin tiukasti kiinni kyseisessä tikussa minun kirotessa "kekseliäisyyttäni". 

Ja kyllä, jouduin lopulta maalaamaan kuvan suoraan kynsilleni. Eli se siitä helposta ja kekseliäästä huijausratkaisusta. Päätin ekaa kertaa hyödyntää tällasta kunnon negative space -ratkaisua, ja kynsiltä löytyykin alus- ja päällyslakan lisäksi vain akryylimaaleja. 

Mä Kaisa vihaan sua. Toivon että piisamirotta-marley tulee sun uniin. 

  

xo, Milja 

6 kommenttia:

 1. Toihan on ihan älyttömän hienosti tehty! Miten sä oikeen osasit?? :O Sun pitäis enemmänkin tehdä ihmisten kasvoja kynsille, sä oot taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha :D katotaan seuraavassa elämässä! :D

   Poista
 2. Hah ha.. mahtava yritys ainakin ja kyllähän nuo kasvot on ihan hyvin tehty! :D

  VastaaPoista
 3. Jessus teijän kanssa! :D Kiitos tästäkin hihityksestä... :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥