9/17/2015

Musateemaviikko: Country

Näiden kynsien inspiraatiobiisin musiikkivideo oli jotain käsittämättömän kamalaa. Nauroin melkein jo sille, miten kliseinen, korni ja huono video oli, kun kuuntelin kyseistä viisua lakkausideoiden toivossa. Videossa on huonoa näyttelemistä ja suht kriipi dude joka laulaa samalla, kun nojailee ilmeisen khuulisti seinää vasten joku juoma kädessään, jota tyyppi ei kuitenkaan pahemmin juo.


Vaikka video sisältää myös vähäpukeisuutta, on se silti ihan käsittämätöntä kuraa. Ja entäs biisi? Ärsyttävän tarttuva. Ja sanat on jotain vielä hämmentävämmän kamalaa. Seinäännojailija laulelee mm. "Only thing I want to do tonight is drink you like a Spanish wine" ja voin vannoa, että mikäli saisin itse kuulla joskus jonkun suusta tollaisen lausahduksen, luultavasti tuijottaisin kyseistä lausujaa tovin ja kääntyisin ympäri ja jatkaisin kävelemistä niin kauan, kunnes unohtaisin tuon lauseen olemassaolon kokonaan.


Biisin sanat ovatkin lähinnä kuvottavia metaforia romanttisista asioista - alkoholimuodossa. Naisen(?) huulet maistuvat sangrialta ja musavideossakin joku naikkonen kylpee jossain nopeasti katsottuna erehdyttävästi verta muistuttavassa punaisessa liuoksessa. Koska kenenkään (terveen) ihmisen tai eläimen veri ei ole noin haaleaa ja läpikuultavaa, oletan kyseessä olleen sangriaa. Hip hip huraa, hienoa kekseliäisyyttä. 


En - kumma juttu - keksinyt mitään järkevää biisin sanojen perusteella, eikä puolialastomien veikkosten maalaileminenkaan oikein tuntunut kauheen passelilta idealta joten olin hieman pulassa tämän kynsistön kanssa. Lopulta lakkaus ei muistuta oikeastaan millään tavalla tuota kamalaa kappaletta (joka soi yhä päässäni, koska se on jollain tapaa piinaavan tarttuva), ja se on vain hyvä juttu. 


Inspiraatio kynsiin lähtikin lopulta kappaleen ensimmäisestä lauseesta; "You're crashin' into me like waves on the coast". Biitsimaisemaa kynsille siis, yes sir! Ja jotta biisi olisi edes jotenkin enemmän läsnä, maalailin tuommoisen liiskaantuneen, mädän tomaatin pikkurillille. Believe me - läpinäkyvää, lasista kannua on yllättävän vaikea maalata kynnelle. En ymmärrä miten aivoni kuvittelivat, että tämä voisi jossain teoriassa toimia. Kannun ja lasin sijaan rannalla näyttäisi siis makoilevan tuo liiskaantunut, onneton tomaatti ja joku pienempi punainen nokare. GJ. Muuten tällainen aavistuksen ekspressionismista inspiroitunut pelkistetty maalaustyyli puree tähän taiteen ystävään hyvin.


Kynsiltä löytyy parit siniset China Glazet, paria nudea Zoyaa ja hienoja akryylimaalikokeiluja. Kaikken olen sutinut ohuella siveltimellä valkoiselle pohjalle parasta toivoen. 

Tässä vielä tämä kaunis Blake Sheltonin Sangria-kappale upeine musiikkivideoineen. En itse jaksanut koskaan katsoa videota loppuun - ehkä joku teistä jaksaa ja voi infota mua, että pääseekö tarinan rakastavaiset koskaan asiassa itseasiassa loppuun asti, vai keskittyykö henkilöiden suhde vain tuohon loputtomaan, huonosti näyteltyyn esileikkiin. Ja ottaako tuo masentunut äijä koskaan huikkaa sen sangrialasista, vai pitääkö se vaan sitä huvin vuoksi kätösissään. 

Ja joo - I get it - biisin nimi on tosiaan Sangria. Mutta pakkoko sitä sangriaa on olla jokaisessa näkyvässä kipossa, ammeessa, lasissa ja muussa? Blurrattuna äijän takana? Eikö ihmiset osaa yhdistää tota nimeä tarpeeksi hyvin muuten kyseiseen kappaleeseen? Vai onko tässä kyseessä vaan sangrian mainoskampanja, joka on naamioitu tuon nyökkäilevän, nojailevan ja virnuilevan ukon biisiksi? 

Että kiitti vaan Kaisa tästäkin musiikillisesta elämyksestä... :D Ei taida musta tulla jatkossakaan countrymusiikin fiilistelijää. :D 


xo, Milja  

5 kommenttia:

  1. Hahaaa, sai kyllä vähän nauraa tätä tekstiä lukiessa :D Mä yritin katsoa tota musavideota, mutta se ja toi laulu oli niin kamalaa, etten jaksanut kauaa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥