11/25/2012

Minä

Kuten varmaan olette jo kyllästymiseen asti huomanneet, on blogimaailmassa pyörinyt nyt uudenlainen haaste. Jos ette jo ole perehtyneet asiaan, on tämän bloggauksen lukeminen aiheellista. 

Kyseisen bloggaajan ansiosta yhä useampi on paljastanut oman naamansa ilman minkään sortin kuvankäsittelyä tai ehostautumista. Tämä tuntuu olleen kumminkin hirveän haastavaa itse kullekin, ja annankin nyt aplodit jokaiselle, joka empimisesta huolimatta on itsensä "alastomana" paljastanut. 

Itse rakastan meikkejä ja meikkaamista. Ennen en millään osannut olla julkisilla paikoilla ilman meikkiä, jo sen takia, että meikkaaminen on minulle mieluinen harrastus ja lähteminen jonnekin on ollut aina hyvä syy laittaa sotamaalaukset naamaan. 

Nykyään olen huomattavasti tylsempi meikkaaja. Olen ollut täysin ilman meikkiä useasti koulussa lukioaikoina, sillä en vain yksinkertaisesti jaksanut laittautua esimerkiksi ylioppilaskirjoituksia varten. En myöskään meikkaa, jos olen menossa vaikka urheilemaan. Myös joinain työaamuinakin mieluummin nukun pidempään, kuin käytän kymmeniä minuutteja naamaani laittoon. Eli minulle tämä haaste ei ollut mitenkään yliampuva, olen julkaissut aiemminkin julkisesti meikittömiä kuvia itsestäni. Myöskään kuvankäsittelyä en käytä miltei ollenkaan, ehkä korkeintaan kontrastia ym hienosäätöä teen, mutta en ole koskaan blurrannut epäpuhtauksia ihostani pois, tai muuta vastaavaa. 

Nämä kuvat otin tänään aamupäivällä, kun aurinkoa vielä oli. Näissä naamani (ja hiukseni) ovat mukavasti viikon kestäneen oksennustaudin jälkimeiningeissä ja ihoni ei todellakaan ole täydellinen. Ja rintakehässä näkyy upeasti kissanraapama. 

Tällä hetkellä ihoni on huonossa kunnossa omalla mittapuullani. En saa isoja finnejä kuin ehkä kerran kuukaudessa tai kahdessa kuukaudessa, ja näin ollen nenän ja huulten välissä näkyvä näppylä on minulle harvinaista. Näissä kuvissa ihoni on suunnilleen "hirveimmässä" kunnossa ehkä hmm, puoleen vuoteen tai vuoteen.

Toisessa poskessani näkyy punainen ihottumaläikkä, ja minulla on isohkot ihohuokoset. En myöskään pidä pisamista, joita naamani kerää varsinkin kesäaikaan. Muuten ihoni on ihan okei, jos ei oteta huomioon järjetöntä kuivumista, johon psoriaatikon ihoni on hyvin taipuvainen.

Pahempaa valittamisen aihetta minulla ei ihostani ole. Vaikka omaan järjettömän huonon itsetunnon, ei se kohdistu kasvoihini niin, että meikitön ja photoshoppaamaton elämä olisi mikään kynnys minulle. Vartalon esittely olisi sitten asia erikseen. :-) Välillä on kuitenkin kiva saada esimerkiksi silmät erottumaan paremmin - omat ripseni ovat pitkät, mutta hyyyvin ohuet ja vaaleat. Meikittä niitä ei erota ollenkaan, joten meikkaus on mukava keino saada katseeseen hieman enemmän... noh, kaikkea.
xo, Milja

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Oot tosi kaunis ilman meikkiäkin! Niin siisti iho mun ihoon verrattuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Se on kyllä mukavaa, ettei mun iho oo mikään katastrofi, ja näissäkin kuvissa näkyvät epäpuhtaudet on alkanu jo poistua näkyvistä. :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥