2/09/2014

Tarina siitä, mitä ei kannata tehdä

Muhun iski tossa pari viikkoa sitten inhottava flunssa. Jouduin oleen melkein 2 viikkoa sairauslomalla. Yskin kun keuhkotautinen kissa, samalla kun niistelin Räkägaran putousta suurpakkaukseen nessuja. Silti teki mieli lakata kynnet, vaikkei olis oikein edes päätä jaksanut tyynyltä nostaa. Ja jos olisin tiennyt mitä siitä seuraa, olisin jättänyt koko touhun hieman terveemmälle hetkelle...

Idea 1 oli lakata Color Clubin ihanalla Yum Gumilla valkoisen päälle, jättäen valkoinen kohta joka kynteen ja leimata mustalla kukkia tuohon valkoiseen länttiin. Sen jälkeen piti rajata mustalla se läntti. Juuei. Sain päähäni tehdä vielä jotain ylimääräsiä koukeroita, jolloin huomasin, että voi ketunkarva, tää näyttää aivan kamalalta. Kaksitoista sekuntia punnitsin vaihtoehtoa, että olisin ruvennut räveltämään jotain korjausta ylipaksuihin rajauksiin ja kamaliin koukeroihin ja sitten suosiolla poistoaine kouraan ja liottaan poistoaineessa kamaluuksia pois.
Tässä vaiheessa tajusin, että mä en haistanut yhtään mitään! Ihmettelin ensin, että kuinka toi Yum Gum ei haise miltään (normaalistihan se tuoksuu tosi vahvasti purkalle), jonka jälkeen tajusin etteipä haissut muuten muutkaan lakat. Päätin sitten testata hajuaistiani oikein kunnolla ja törkkäsin nenääni kiinni vanulapun, joka oli marinoitu kynsilakanpoistoaineessa. Ei haissut ei. Oli hieman pelottava olo, kun hajuaisti kokonaan poissa!

No niin. Kynnet taas puhtaina, aloitin ensin aluslakkojen laitolla. Tietysti olin ensin seisoskellut mun lakkojen edessä puolisen tuntia ja pähkäillyt, että mitäs sitten...

Idea 2, osui Ciatén liitutaulusetin kohdalle. Eeeei olis kannattanut. Tässä vaiheessa olin jo vähän väsy ja malttamaton, joten aloin lätkimään setin mattamustaa lakkaa vielä hieman kosteahkon ridge fillerin päälle. Heh. Sanomattakin lienee selvää, ettei toiminut. Ensin katsoin, että jopas lakkasinkin hutiloiden, kun noooin paljon jäi lakattomia railoja kynsille. Toisen kerroksen lakattuani, tajusin ettei mun lakkaamisessa ollut vikaa, vaan siinä että lakka lähti itsestään halkeilemaan ja tämä johtui tuosta ridge fillerin kuivumattomuudesta. Noh, ajattelin sitten, että koska railot eivät olleet kovin suuria, voisin peittää ne "liiduilla". Wrooooong! Aloin piirtämään valkoisella "liidulla" ensimmäiseen kynteen. Valkoinen väri huljahti tussista kertakaikkisen upeaksi läntiksi, peittäen n. puolet kynnestäni. Alkoi huumori loppumaan... 
Ei kun taas putsaamaan. Ja sekin meni kyllä niin upeasti että! Kaksi kerrosta mattamustaa lakkaa, hermot kireällä, väsymys. Mikä oiva yhdistelmä. Musta lakka levisi pitkin sormia, koska enhän mä jaksanut siinä vaiheessa alkaa lakkoja sen paremmin hauduttelemaan poistoaineessa, vaan hinkkasin savu korvista nousten. Ihailin siinä sitten nätin mustia sormiani, joiden keskellä loisti nakut puhtaat kynnet, joiden reunoilla oli siistit mustat reunat. Ketutti kun metristä oravaa! Onneksi tässä hirmumyrskypilvessä oli edes vähän sitä kuuluisaa hopeareunusta ja kaikki musta lähti saippuapesussa pois.

Jahas, taas seisoskelin lakkahyllyjen edessä tuumien, jotta mitäs nyt. Nakuna en osaa olla!
Nyt halusin vain jonkun ihanan lakan kynsille, ilman sen kummempia krumeluureja. Tosin huomasin  yhdessä vaiheessa kurkkivani koristelaatikkoon, mutta onneksi se mielenhäiriö meni ohi.

Sitten silmäni iskeytyivät luottoväriini vihreään, otin pullon hyllystä ja huomasin piteleväni lakkaa, jota en ollutkaan vielä käyttänyt. Mutta hmmm... mitäs tämän kanssa? En halua enää kolmatta katastrofia, joten ei tosiaan niitä krumeluureja, mutta kun yksivärinen.... Aaaargh!! Onneksieni löysin pian itseäni tyydyttävän kaverin tälle lakkavalinnalle, sekä myös tarpeeksi yksinkertaisen koristelutyylin, joten pääsin viimein johonkin tulokseen. Dotting tool <3


Ja tälläiseen manikyyriin päädyin. 

Idea 3 toteutui näillä


 • Depend Powerflex
 • Mereneid Ridge Filler
 • China Glaze - Tree Hugger
 • Seche Vite
 • Kiko Sugarmat - Spring Green
 • Dotting Tool
Tuo Tree Hugger on mun mielestä ihan huippukaunis vihreä!

Tämmöinen tarina tällä kertaa, sujuuko teillä lakkaaminen kipeenä ollessa?

                                                                       -Heidi

8 kommenttia:

 1. No ei todellakaan suju! Sillon mä vain vellon peiton alla ja poden pahaa oloa. Kynnet on ihan toissijaiset :D Mä oon harvoin nimittäin kipeenä, ja silloin kun oon, niin mä tosiaankin OLEN KIPEÄNÄ. Huoh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että tän episodin jälkeen siirryn tohon saman taktiikkaan kun sulla :D

   Poista
 2. Mulla menee hajuaisti AINA, ku oon nuhainen. Se on ihan helkkarin rasittavaa!
  Kivan pirtsakka tuo Tree Hugger :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee yleensä vähän hajuaisti ja oon tukkonen, mut ikinä ennen ei oo menny kokonaan :D
   Eiks oo ihana Tree Hugger <3

   Poista
 3. Oisin silti halunnut nähdä ne ekat kynnet! :) Kuulosti kivoilta, ja tuollainen lakka mun on pakko hankkia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideahan oli ihan hyvä. Toteutus taas ei ollut edes valokuvan arvoinen :D

   Poista
 4. Nyt kun aloin oikein muistelemaan, en ole ollut kertaakaan kipeänä mun kynsihulluus-uran aikana, eli noin vuoteen. Wuuhuu! Eli en tiedä sujuuko vai ei, toivottavasti en saakkaan tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et joudukaan kokemaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥